Traineeprogramma

Home / FBD Academie / Traineeprogramma

Zakelijk en particulier

Ben jij HBO/WO-schoolverlater of heb je al enige werkervaring? Versnel je carrière met het Traineeprogramma Zakelijk Bankieren of Particulieren van de FBD Academie. Deze programma's zijn het resultaat van co-productie tussen FBD en lokale banken. Je volgt het traject binnen 8 maanden.

 

Traineeprogramma Zakelijk Bankieren

De eerste zes maanden leer je alles over de vier peilers Algemene bancaire kennis, Zakelijk financieren, Vaardigheden en Studie/loopbaanbegeleiding. De laatste twee maanden breng jij je kennis vijf dagen per week in praktijk bij één van de deelnemende banken. Hierna rond je het Traineeprogramma af en kun je direct aan de slag met een opdracht. Je versnelt je carrière en je wordt er nog voor betaald ook!

Traineeprogramma Particulieren

Bij het traineeprogramma Particulieren staat een professionele bediening van de particuliere relatie centraal. Dit segment vormt een belangrijke doelgroep binnen de bancaire dienstverlening. Het doel is het opleiden van een zelfstandig opererend Adviseur Particulieren, Assistent Financieel Advies of Assistent Accountmanager Private Banking. Het programma is een versneld maatwerktraject voor deze functies.

Persoonlijke ontwikkeling

Het eigen ontwikkelplan staat centraal in beide trajecten. De multidisciplinaire programma's vormen een mix van opleiden, trainen, coachen en werken. Deze leervorm van kenniscreatie is gericht op het ontwikkelen van je talenten en skills. Nieuwe kennis en vaardigheden die je opdoet, pas je direct toe in de praktijk. Zo combineer je het beste van twee werelden.

Uitstekende begeleiding

De kleinschalige opzet is een belangrijk facet waardoor we interactie en kwaliteit waarborgen. Een mentor en een persoonlijke coach begeleiden je in het ontwikkelproces. Gedurende het hele programma staat leren van en met elkaar centraal. Als trainee ga je in de laatste maanden bij een andere bank aan de slag. Door deze combinatie van werken en leren vindt in korte tijd, optimale kruisbestuiving plaats.

Meer weten?

Vraag onze studiegids aan via academie@fbd.nl of bel 0546-808304.