MVO

Home / Over FBD / MVO

Maatschappelijke, economische en persoonlijke belangen in balans

Als FBD vinden we het belangrijk om MVO in praktijk te brengen. Dit doen we door constant bewust om te gaan met de balans tussen economische belangen, maatschappelijke belangen en de belangen van onze stakeholders. Onderaan de streep stellen wij de mens centraal. Daarom steunen wij de ontwikkeling van mensen binnen onze eigen organisatie en daarbuiten. Wij bieden onze professionals gerichte opleidingsprogramma’s aan en uitdagende opdrachten bij financiële instellingen. Maar daar blijft het niet bij.

Ons MVO-Beleid

MVO kent vele facetten. Eerlijk zaken doen, verantwoorde arbeid, milieu en economie zijn een aantal thema’s die passen bij ons beleid. FBD scheidt afval en verbruikt zo min mogelijk papier. Het papier is FSC-gecertificeerd. Het gebouw Magna Porta, waar FBD in gevestigd is, maakt gebruik van een hightech klimaatsysteem. Dit systeem combineert een warmtepompinstallatie met warmte- / koude opslag in de bodem. Betonkernactivering en warmte-uitwisseling tussen de gevels maken Magna Porta tot een van de meest energiezuinige kantoorgebouwen van Nederland. We gebruiken geen gas en onze LED-verlichting brandt alleen daar waar bewegingsdetectie dit aangeeft. Ook voert FBD beleid voor gebruik van zuinige leaseauto’s. Duurzaamheid gaat niet alleen over milieu en economie. Verantwoorde arbeid en goed werkgeverschap maken ook deel uit van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarvoor investeert FBD in de ontwikkeling van mensen via functiegerelateerde studies binnen de FBD Academie.

Stichting Heppie

Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend om onbezorgd op vakantie te gaan. Daarom organiseert stichting Heppie zorgvakanties en opvangweekenden voor kinderen uit bijzondere doelgroepen. Net als de Vriendenloterij en Rabobank ondersteunt FBD stichting Heppie. Door deze ondersteuning kunnen kinderen gebruik maken van therapeutische kampen. Kinderen ontmoeten lotgenoten en kunnen, onder leiding van (ortho)pedagogen en leraren, samen een mooie tijd beleven. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en kinderen werken aan hun zelfvertrouwen.

Leadership Development Program

De Colombiaanse student Anderson Mattos Cordezo is geadopteerd door FBD voor het Leadership Development Program. Het programma biedt jongeren in ontwikkelingslanden de kans zich te ontwikkelen tot de leiders van de toekomst. FBD financiert het programma voor Anderson, waardoor hij Bedrijfskunde kan studeren aan de La Universidad Cartagena, in Colombia. Naast de studie voorziet het programma in leiderschapstrainingen, een mentor, huisvesting, kleding en voedsel.

MS Research

FBD was sponsor van Team 65 MS Research tijdens de Scan Covery Trial jaartal, een autotoertocht van zeven dagen over ruim 7000 kilometer door Scandinavië. Jan Logtmeijer en Marcel Verhaar zamelden met Team 65 MS Research geld in voor onderzoek naar MS. Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Dit centrale zenuwstelsel kan bij MS patienten bepaalde signalen niet goed verwerken, doordat de isolatielaag (myeline) rondom de zenuwen is aangetast. Dit kan diverse uitvalsverschijnselen geven: van krachtsverlies, blindheid en extreme moeheid tot geheugenproblemen.

Stichting Kans

In samenwerking met Stichting Kans voor een Kind bezorgde FBD veertig kinderen van onderwijscentrum Het Roessingh uit Enschede een prachtige middag. De kinderen gingen naar Cosmos Sterrenwacht in Lattrop en konden een eigen raket maken en afschieten. Het onderwijscentrum Het Roessingh is een school voor leerlingen met een lichamelijke beperking of meervoudige handicap, die aangepast onderwijs en (para)medische behandeling nodig hebben.