Manager grootzakelijk Mikel de Jong: “ontwikkelprogramma helpt blik op toekomst verscherpen

Op de afdeling van manager Mikel de Jong ontwikkelt Daan van Termeij zijn competenties via het ontwikkelprogramma van FBD Academie. De manager Grootzakelijk ziet de ontwikkeling van reactief naar proactief handelen. “Opleidingen zijn vaak op kennis gericht, maar hier staan competenties en vaardigheden centraal. Ik zie de kwaliteit toenemen”, zo vertelt Mikel de Jong.

Sparringpartner van ondernemers

Mikel is manager Grootzakelijk bij Rabobank regio Leiden-Katwijk. De bank haakt aan bij het Ontwikkelprogramma van Rabobank MKB Den Haag. “Net als Daan zie je sommige accountmanagers de stap maken van particulieren naar bedrijven. Dan voer je wezenlijk andere gesprekken als sparringpartner van ondernemers. Gesprekken hebben meer diepgang over de strategie en financieringsconstructies van bedrijven. Je vraagt dóór en anticipeert op toekomstige keuzes van ondernemers. Met behulp van trainingen en workshops op het gebied van deze vaardigheden en competenties zie ik Daan zich ontwikkelen”, vertelt Mikel.

Het beste uit professionals halen

Bij het ontwikkelprogramma staat de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers centraal. Workshops gaan o.a. over schrijfvaardigheid, over gesprektechnieken, balansanalyse en klantbeleving. Deelnemers krijgen daarnaast inzicht in hun talenten via de STM-scan (Systeemgericht Talent Management). Door persoonlijke begeleiding en coaching wordt de ontwikkeling van de deelnemers gereflecteerd. “In ons werkproces zitten we volop in de financieringsvraagstukken. Vaak is er dan niet voldoende tijd om rustig te reflecteren op de ontwikkeling van mensen. Vooral als daar zo’n specifieke omslag van particulieren naar bedrijven mee gemoeid is. Onze Rabobank-opleidingen richten zich op kennis. Dit ontwikkeltraject is daarbij verrijkend om het beste uit professionals te halen. Vooral over de persoonlijke coaching en begeleiding ben ik erg tevreden.”

Blik op de toekomst

Het ontwikkeltraject past bij het door ontwikkelen van professionals binnen de bank. “Medewerkers investeren in zichzelf en nemen de regie over hun eigen toekomst. Juist ook om goed zicht te houden op hun eigen carrièremogelijkheden. Dat zie ik bij Daan ook. Het ontwikkeltraject met persoonlijke begeleiding helpt hem zijn blik op zijn toekomst te verscherpen.”