Dag van de gezonde zorg

FBD organiseert Dag van de gezonde zorg op 1 november

FBD, aanbieder van financiële specialisten, organiseert in samenwerking met AFAS Software op 1 november de Dag van de gezonde zorg. Tijdens dit evenement gaan inspirerende sprekers met elkaar in gesprek over de bestuurlijke en financiële uitdagingen waar de zorgsector dagelijks mee te maken heeft. Het evenement vindt plaats bij AFAS Software in Leusden.

André Rouvoet, voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland en oud-politicus, zal een keynote speech geven over de vernieuwing van de zorg. Philip J. Idenburg, trendwatcher en auteur van het best verkochte managementboek over de toekomst van de zorg, presenteert een roadmap naar toekomstbestendige zorg. Michel van Schaik, directeur gezondheidszorg Rabobank, houdt vervolgens een pleidooi voor het investeren in vitale gemeenschappen, in plaats van te focussen op 'reparatie-geneeskunde'. Deze eerste editie van de Dag van de gezonde zorg wordt gemodereerd door dagvoorzitter Victor Vlam. 

Tijdens de Dag van de gezonde zorg staan de volgende vragen centraal: wat kunnen bestuurders en managers doen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en kosten te besparen? Hoe kan co-creatie ervoor zorgen dat organisaties nu en in de toekomst goede zorg leveren. En hoe houden we de gezondheidszorg ook voor toekomstige generatie hoogwaardig, toegankelijk en betaalbaar?
"Een transformatie van disease management naar health management kan de sector toekomstbestendig maken. Innovaties zijn hierbij ondersteunend en stimulerend, maar geen doel op zichzelf" aldus visionair en spreker op het evenement Philip J. Idenburg. 

Over FBD

Sinds 2000 detacheert FBD interim-professionals en -managers in de finance. FBD is partner in business van toonaangevende, Nederlandse bedrijven. Ook heeft het bedrijf de FBD Academie opgericht, dat opleidingsprogramma's voor hoogopgeleide financieel professionals biedt.

Voor eventkalender:
Aanmelden kan hier.

Programma

14.30 uur: Inloop
15.00 uur: Opening & welkomstwoord
15.05 uur: Vernieuwing van de zorg door Mr. André Rouvoet
15.20 uur: Diagnose Transformatie - de roadmap naar toekomstbestendige zorg door Philip J. Idenburg
15.45 uur: Investeren in vitale gemeenschappen door Michel van Schaik
16.10 uur: Pauze
16.25 uur: Wrap-up van de middag door improvisatiecabaret MiER
17.00 uur: Afsluiting met netwerkborrel + hapjes