Vraag en aanbod

Al 20 jaar houdt FBD zich bezig met het opleiden en ontwikkelen van financieel professionals om hen duurzaam in te zetten bij een diversiteit aan opdrachtgevers waaronder grote banken, verzekeraars en andere relevante financiële instellingen.

Tot dusver richtte FBD zich hoofdzakelijk op detachering van vaste medewerkers en ZZP’ers voor het invullen van tijdelijke capaciteitsproblemen of versterking van een afdeling of organisatie. Hierin hebben wij onze kracht bewezen en een uitstekend trackrecord opgebouwd.

Door ontwikkeling op de arbeidsmarkt en het steeds schaarser worden van talent, merken wij dat onze opdrachtgevers steeds meer de voorkeur geven aan het permanent binden van werknemers. Dit betekent dat wij naast detachering ook meer werving & selectie opdrachten vervullen. Wij helpen onze opdrachtgever bij het structureel invullen van hun vacatures. Dit doen wij zowel bij operationele functies als op leidinggevende niveau.

FBD maakt in het werving- en selectieproces structureel gebruikt van Systeemgericht Talent Management (STM). Met de STM-scan meten wij kennis, competenties, waarden en persoonlijkheid van onze professionals. De uitkomst koppelen wij aan de specifieke hulpvraag van onze opdrachtgever. Door gebruik te maken van dit wetenschappelijke model wordt de voorspelbaarheid van een goede match daarmee veel groter.

Ben jij financieel professional en op zoek naar een baan als interim professional bij FBD waarbij je wordt gedetacheerd op verschillende opdrachten of gaat je voorkeur uit naar een vaste baan bij één van onze opdrachtgevers? Neem dan contact op met Marco van den Hoorn (corporate recruiter ai) / m.vandenhoorn@fbd.nl / 06-41403917 of bekijk hier onze vacatures.